HOME     intro     bios     events     video     fotos     pers       facebook     contact  
 
 
foto   Rafael Sanchez
     español   français 
Rafael Sanchez Villar, geboren in Brussel in 1968, flamenco gitarist meer bekend onder zijn artiestennaam "el niño de San Bernardo", verwijzend naar de barrio in Sevilla waar zijn ouders leefden. Zijn vader, die zeer gepassioneerd was door flamenco zang, vooral door Manolo Caracol, opende in 1978, een tablao flamenco in Brussel met de naam "San Bernardo". Vanaf zijn tiende jaar al wijdt Rafael zich aan de flamenco gitaar onder de leiding van Rafael Moreno, Mario de America en Mario Montoya, "El cojo" ('de kreupele'). Op die leeftijd al, begint hij verschillende artiesten en vrienden zangers te begeleiden, die in deze tablao aantreden, zoals Amparo Cortés en José, Manolo Lopez, ...
In 1990 vertrekt hij naar Sevilla om cursussen flamencodansbegeleiding te volgen, aan de Academie José Galban, bij Niño de Pura, Isidro Carmona en Rafael Moreno.
In 1991, keert hij terug naar de tablao van zijn ouders, die intussen een andere naam gekregen heeft, "Costa del Sol", waar hij samenwerkt met vele artiesten zoals Emilio Salazar, Antonio Martinez, Antonio Paz (vader en zoon), Torre de Montijo, Sofía Yero, Maite Correas, Leo Molina, La Coral, Antonio Reyes (vader en zoon), José de Alcala, Jose Luis Dominguez, El Gupi, Juan Reyes, la Susana Vazquez.
Later vormt hij samen met Amparo Cortés een duo dat optreedt in vele theaters in de Benelux en in Duitsland. Ze nemen samen twee cd's op met op een daarvan de medewerking van Enrique de Melchor, de neef van Amparo Cortés. Ze treden op naast Wannes Van de Velde in de Opera van Antwerpen, Bernarda en Fernanda de Utrera, José Toral, José Ligero, Ramón León Matías, Tomatito, en in verschillende spektakels van Torre de Montijo, Ana Ramón, Antonio Martinez , Susana Vasquez.
Hij verwijdert zich tijdelijk van Flamenco om in een orkest te spelen van lichtere muziek op vele feesten en commerciële evenementen, maar deze verwijdering duurt niet lang.
Hij keert terug naar de Flamenco om deel te nemen aan diverse festivals in het gezelschap van Olicima, Olivier, la Marisol, Javier Breton, Damien Libert. Hij verfijnt nu een project samen met Ramón León Matías en Antonio Paz ter herinnering aan zijn vader, zo zijn opleiding verder zettend, want "goede Flamenco leren eindigt nooit".
 
 
 
 
 
 
 
  
     BIOS  foto